Bekijk de ervaringen van onze collega's!
Beademingszorg
Tom en Anouk werken als contactverpleegkundige op Noordertoren 3 bij Landrijt. Ze laten zien hoe het werken op de beademingsafdeling is.
Één team, één taak
Rik is stagiair Verzorgende IG en werkt bij Archipel Gagelbosch. Hij vertelt over de leuke sfeer met collega's: "Hier leren we echt van elkaar. We helpen elkaar graag."
Werken als contactverpleegkundige
Lotte werkt als contactverpleegkundige bij Archipel Fleuriade en is student. Neem een kijkje in de werkdag van Lotte.
Verpleegkundige revalidatie
Isabelle werkt als verpleegkundige bij Dommelhoef op een van de revalidatie-afdelingen. Neem een kijkje in de werkdag van Isabelle.
Werkdag leerling verzorgende IG
Als leerling verzorgende IG gaat Edwin niet alleen naar school, maar werkt hij ook in de praktijk. "Ik kwam met verhalen thuis en dit is het gewoon, het heeft zo moeten zijn, dit is gewoon een geweldig beroep." In deze video neemt Edwin ons mee gedurende zijn werkdag.
Schooldag leerling verzorgende IG
Edwin is leerling verzorgende IG. In deze video volgen we hem gedurende zijn schooldag en laat hij zien dat een schooldag niet alleen uit theorie bestaat, maar ook uit praktijkoefeningen. Daarnaast wordt hij gecoached door o.a. de adviseur beroepsopleidingen.
Begeleider dagbehandeling
Niké is begeleider dagbehandeling op locatie Landrijt én 't Trefpunt. Hier komen mensen die nog thuis wonen maar door een aandoening zoals Parkinson, MS of niet-aangeboren hersenletsel, behandeling en begeleiding nodig hebben. Er is een groot aanbod aan individuele en groepsgewijze activiteiten. Samen met cliënten wordt er, uitgaande van de eigen doelen, passies en wensen, een programma op maat gemaakt.
Programmaregisseur dagbesteding
Ralf is programmaregisseur bij Werk&Talent; arbeidsmatige dagbesteding. Hier komen cliënten met niet-aangeboren-hersenletsel, dementie en andere vaak geestelijke aandoeningen. Veel van de cliënten wonen in Archipel-locaties Landrijt of Kwadraat, maar ook cliënten die zelfstandig thuiswonen kunnen gebruik maken van de dagbesteding van Werk & Talent.
In opleiding tot contactverzorgende
Henriëtte werkt als Verzorgende IG en is in opleiding tot contactverzorgende. "Je krijgt hier binnen Archipel alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, maakt niet uit op wat voor manier dat is." Tamara heeft naast haar werk als Verzorgende IG extra uren om welzijnsactiviteiten met bewoners te doen.
Werken als ergotherapeut
Erwin neemt je mee in zijn werkdag als ergotherapeut. “Bij Archipel Passaat zijn de mensen langdurig wonend. Zo leer je de bewoners écht kennen en kun je een band creëren. Vanuit daar kun je in het proces meekijken en meedenken in wat iemand belangrijk vindt om te doen.”
Werken als flexmedewerker bij Archipel
Maartje Hol is verzorgende IG en werkt bij het Flexbureau van Archipel. Dat betekent dat zij op alle locaties van Archipel kan werken als er handjes tekort zijn. We volgen haar gedurende haar werkdag op Fleuriade. "Het werken op meerdere locaties vind ik heel erg fijn. Je ziet ontzetend veel, je leert er heel veel. Ik flex nou bijna tien jaar, nogsteeds leer ik iedere dag weer iets bij. "
Werken als logopedist bij het Afasiecentrum en GRZ
Marlijn werkt in locatie Archipel Dommelhoef met cliënten op de geriatrische revalidatieafdeling en cliënten met afasie (taalstoornis). Ze begeleid mensen bij het omgaan met afasie en geeft sliktraining aan cliënten op de revalidatie. "Communicatie en ook slikken zijn zo'n wezenlijke onderdelen van het alledaagse leven en het kan zo veel impact hebben als dat niet meer vanzelfsprekend is."
Oprechte aandacht
Wim is Helpende en Anke is Verpleegkundige binnen de locatie Passaat van Archipel. Samen zorgen zij ervoor dat de bewoners met liefde de zorg krijgen die zij nodig hebben én zoveel als mogelijk een fijne dag kunnen hebben. Door oprechte aandacht te geven en ook nog tijd te maken voor een gezellig dansje.
"De hele dag zoek ik opnieuw; waarmee kan ik de bewoners uitdagen?"
Esther, Niek en Wendy werken met mensen met het syndroom van Korsakov.
Esther: "Ik probeer uit de mensen met de ziekte van Korsakov zo veel mogelijk eigen regie te halen. Dus de mensen met zo weinig mogelijk aansturing zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren."
"Gespecialiseerde zorg is uitdagend en leerzaam"
Suzanne (contactverpleegkundige) en Sophie (verpleegkundige) werken op een afdeling voor Geronto Psychiatrie in Archipel Landrijt, onderdeel van het Kenniscentrum. "In het Kenniscentrum van Archipel wonen cliënten met een speciale zorgvraag, wat het heel uitdagend en leerzaam maakt."
"Ik krijg hier heel veel vrijheid en mag meedenken met dingen"
Laura is contactverzorgende en organiseert de zorg rond om de cliënt. Ze is werkzaam op de dagbehandeling van Dommelhoef. Laura heeft voor dit werk gekozen, omdat ze het contact met de mensen erg leuk vindt.
"Ik wil graag het beste uit de leerling halen"
Bouke is beademingsverpleegkundige op Landrijt. Op deze locatie wonen veel bijzondere doelgroepen en is specifieke zorg nodig. Hij is ook werkbegeleider en vindt het erg leuk om zijn kennis over te dragen aan leerlingen.
"Je kunt zo veel liefde geven en je krijgt er veel liefde voor terug"
Anne is contactverzorgende en kent de cliënten zo goed dat ze kan inspelen op hun wensen en behoeften. Ze is dagelijks met haar collega's van zorg en welzijn aan de slag om dat voor elkaar te krijgen.
"Nooit gedacht dat het zo'n mooi werk zou zijn"
Heidi is als woonondersteuner de rots in de branding voor de cliënten van haar afdeling. Zij geeft hen een prettige invulling van de dag in samenwerking met haar collega's van zorg, behandeling en dagbesteding. Een baan waar ze per toeval in terecht kwam.
Spil tussen cliënt, mantelzorgers en behandelaars
Als contactverpleegkundige is Lieke degene die de zorg, behandeling en het welzijn rondom een cliënt coördineert. Daarnaast begeleidt ze stagiaires en BBL leerlingen. En waarom werkt ze liever in een verpleeghuis dan in een ziekenhuis?
"Cliënten help ik het liefst zo snel mogelijk naar huis"
Verpleegkundige Maggie werkt op de geriatrische revalidatie-afdeling van Dommelhoef. Haar doel is om de cliënten weer zelfredzaam te maken en terug naar huis te laten keren.
Ondanks haar drukke job heeft Margriet toch tijd voor wat extra aandacht
Margriet kijkt graag naar de individuele wensen en behoeften van cliënten en doet alles om ervoor te zorgen dat cliënten hun eigenwaarde behouden. Hoor waarom zij van haar werk houdt!
"Met het bieden van intensieve zorg bouw je een band op"
Daniëlle is verpleegkundig specialist bij Archipel. Na haar opleiding voor verpleegkundige heeft zij van Archipel de kans gekregen om de studie te doen tot verpleegkundig specialist. Werk waarmee zij het verschil maakt!
Trots op 'haar' leerlingen
Maddy is contactverzorgende in Archipel Akkers én werkbegeleider van leerlingen die via het Archipel College hun 3-jarige BBL opleiding tot verzorgende IG volgen. Maddy is erg trots op 'haar' leerlingen en krijgt veel voldoening van het begeleiden.
Waarom probleemgedrag voor Chantal geen probleem is
Chantal is contactverzorgende op een afdeling met jonge mensen met dementie en/of hersenletsel. Ze is aanspreekpunt voor de bewoners en hun familieleden. Wat valt er allemaal te bespreken? Hoe pakt ze dat aan? Kijk mee met Mensenwerk.
Dagbestedingscoach? Is dat ook een beroep?
Karen is dagbestedingscoach in Berkenstaete en helpt cliënten bij het kiezen en organiseren van een activiteiten die passen bij de wensen. Haar team zoekt altijd naar mogelijkheden en maakt cliënten bijv. blij met zwemmen. Hoor hier hoe Karen dit doet!
Ben jij verzorgende, verpleegkundige of contactverzorgende?
En heb je hart voor de ouderenzorg, kies dan ook voor Archipel.
Solliciteer direct online op een vacature!